Fonksiyonel Fitness Egzersizi Nedir

Fonksiyonel egzersizler dengenizi, duruşunuzu, kas dayanıklılığınızı ve esnekliğinizi geliştirmenize yardımcı olur. Fonksiyonel bir fitness antremanı sırasında, kaslarınızı güçlendirmek için vücut ağırlığı, dambıl veya diğer direnç ekipmanlarını kullanabilirsiniz. Ancak bu tür bir eğitim, geleneksel bir halter programından farklıdır.

Tipik bir fonksiyonel egzersiz çalışmasında, daha koordineli hissetmeniz için kaslarınızın birlikte çalışma şeklini geliştirmeye yardımcı olan 5-10 farklı egzersiz yapabilirsiniz.

Her fonksiyonel antrenman egzersizi sırasında, dengede kalmak ve iyi bir duruş sağlamak için harekete odaklanmalısınız. Birçok sporcu için fonksiyonel antrenman, kaslar ve zihin için yapılan bir antrenmandır. Fonksiyonel eğitim, vücudunuzun daha iyi çalışması için beyninizin kaslarınızla konuşma şeklini geliştirir.

Fonksiyonel Eğitim Neden Faydalıdır

Fonksiyonel Fitness vücudunuzdaki birçok kas grubunu çalıştırması yanında vücunuza esneklik ve dayanıklılık sağlamaktadır.

Fonksiyonel eğitim vücudunuzun daha rahat hareket etmesine yardımcı olur. Ve tabii ki rahat hareket eden vücutların egzersiz yapmadan daha fazla kalori yakması daha olasıdır. Ancak fonksiyonel antrenman, diğer antrenmanlarınızı da daha etkili hale getirebilir ve kilo vermek isteyenler için de anahtar niteliğindedir.

Fonksiyonel eğitim, kilo vermeye çalışanlar için de çok büyük bir etkiye sahiptir. Vücudunuz düzgün çalıştığında, kalori yakmada daha verimli hale gelmektedir. Vücudunuz egzersiz sırasında daha fazla kalori yakar ve daha fazla kalori yaktığında günlük yaşamda daha hızlı kilo verirsiniz.

Denenecek Fonksiyonel Eğitim Egzersizleri

Haftalık yaptığınız antrenman içerisine birkaç fonksiyonel egzersiz ekleyebilirsiniz. Buna dengenizi ve koordinasyonunuzu geliştirmeye yardımcı olabilecek birkaç basit hareket ile başlayabilirsiniz.

Ölü Böcek : Spora yeni başladıysanız, bu egzersiz (sırt üstü yatar pozisyonda yapılır) karnınızın daha zor hareketler için hazırlanmasına yardımcı olacaktır.
Omuz Fleksiyonu : Bu basit omuz egzersizi, duruşunu iyileştirmek ve sırtın üst kısmındaki esnekliği artırmak isteyen sporcular için mükemmeldir.
Plank : Bu orta seviye egzersiz, daha iyi duruş ve koordinasyon için çekirdek stabiliteyi geliştirmeye yardımcı olur.
Tek Bacak Ayakta : Bu temel egzersiz, dengeyi ve çekirdek gücünü geliştirmeye yardımcı olur. Daha koordineli hale geldikçe kol hareketlerini de ekleyebilirsiniz.
Tek Bacak Çömelme : Tek bacak ayakta rahat ettikten sonra, vücudunuzu bir çömelme pozisyonuna kaldırıp indirerek hareket ekleyebilirsiniz.
Lunge : Lunge egzersizinde yeniyseniz, Lunge pozisyonunda başlayın ve uygun dengeyi koruyarak vücudunuzu kaldırın ve indirin. Güçlendikçe hareket ekleyin.

Yorum yapın